MŰSZAKI ÁLLAPOTVIZSGÁLAT

ÉS LÉGIFOTÓZÁS

Az igény, hogy egyes épületek vagy építmények nagy magasságban található, talajfelszínről nehezen megfigyelhető részeit is meg lehessen figyelni. Egyes tetőszerkezeten található sérülések – legyen az szigetelés vagy tetőfedés –, homlokzatok magasabb részei, ereszcsatornák hibái vagy veszélyes helyek (pl. villanyvezetékre borult fák) vizsgálata komoly szakértelmet, biztonságos megközelítési lehetőséget és precíz felmérést igényel. Jellemző probléma az is, hogy mivel ezen hibáknak a fenntartó csak közvetett hatását érzékeli – pl. tetőbeázás vagy hőveszteség formájában jelennek meg –, a kivizsgálás azonban, mivel körülményes legtöbbször nem történik meg, amelyek így tovább nőhetnek. A probléma feltárása ma többnyire állványok vagy ipari alpinisták segítségével történik.

Ezzel szemben egy stabil, minden tekintetben redundáns rendszerű UAV segítségével a nehezen elérhető épületrészek jól megközelíthetők, teleobjektíves kamerával pontosan felmérhetők és kielemezhetők, így a megrendelő számára költséghatékonyan és biztonságosan el lehet végezni olyan vizsgálatokat, amelyek egyébként csak nagy költségráfordítással történhetnének meg.

Szolgáltatásunkat kiemelten az alábbi hibák feltárására javasoljuk:

  • látszó tetőhibák (pl. elmozdult cserép, sérült szerkezet)

  • magas homlokzati hibák felvételezése (pl. beázás, omlás, repedés)

  • homlokzati ortofotók készítése

  • víztornyok külső burkolatvizsgálata

  • elektromos vezetékek és vezetéktartók műszaki ellenőrzése

  • szélerőművek állapotvizsgálata

 

BÁZISÁLLOMÁS MODELLEZÉS

A távközlési bázisállomások (átjátszóállomások) felmérése és modellezése hozzásegítheti az azt üzemeltető operátorokat az antennapozíciók pontos megismeréséhez, ezáltal pedig a szolgáltatás által lefedett terület térképezéséhez. Szolgáltatásunkat 3D alapon, fotogrammetriai felmérésből származó pontfelhők és épület információs modellek (Building Information Model – BIM) segítségével végezzük.

Egy felmérés során elkészül a bázisállomás pontos 3D modellje, majd a BIM modell segítségével azok életciklusa követhetővé válik, valamint a fenntartáshoz és átalakításhoz szükséges szerkezeti rajzok könnyen lekérdezhetővé válnak.

 

NAGYFELBONTÁSÚ ÁTLÁTÁSVIZSGÁLAT

(LINE OF SIGHT)

Nagyfelbontású szenzoraink és nagy zoom-átfogású objektívjeink által biztosítjuk a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő eredményt az átlátásvizsgálat (LoS) terén is. 

átlátásvizsgálat
GALÉRIA
Multirotor Eagle
felmérés
nadír
bázisállomás
point cloud
BIM modell
 
FELMÉRÉS ÉS TÁVÉRZÉKELÉS

Eszközeink segítségével általános felmérési és távérzékelési feladatok ellátását is vállaljuk, legyen az légifotózás vagy ortofotó készítése. Szolgáltatásainkat domborzati modellezéssel, térfogatbecsléssel (legyen az bányaüreg vagy kitermelt anyag) és vonalas létesítmények kis területű térképezésével tesszük teljessé.

A felmérés során legfeljebb 1 km2 terület nagy részletességű (2-5 cm/px) felmérést vállaljuk.

távérzékelés

REVIT INTEGRÁCIÓ

Revit
Revit

Ügyfeleinkkel közvetlenül együttműködve fejlesztünk ki új üzleti folyamatokat. A termékeink kiválóan integrálhatók AutoCAD-del ill. BIM programokkal, mint pl. a Revit. A MatritelUAVSurvey szakemberei pedig tevékenyen segítik az üzleti folyamatok kidolgozását és implementálását az uav-s termékeink legoptimálisabb felhasználása érdekében. 

OKTATÁS

Tisztában vagyunk vele, hogy napjainkban az innováció és a legújabb trendek követése alapkövetelménynek számít. Mivel hiszünk abban, hogy a tudás megosztásával a megosztó is jól jár, az érdeklődők számára reális áron felmérési és műszaki modellezési képzéseket tartunk. A képzések rendszerint egyhetesek, amelyekhez helyszínt és igény szerint IT eszközt biztosítunk.

Tovább a részletekért
 

3D MODELLEK