DRÓNOS FELMÉRÉSI ÉS GIS FELDOLGOZÁSI SZOLGÁLTATÁSOK

DRÓNOS FELMÉRÉSI ÉS GIS FELDOLGOZÁSI SZOLGÁLTATÁSOK

Felmérés, modellezés, inspection, képzés

UAV-S SZOLGÁLTATÁSAINK

Műszaki állapotvizsgálat és légifotózás

Építkezési projektek, napelem-farmok állapotfelmérését, ipari objektumok ellenőrzését vagy kereskedelmi fotózását költséghatékony módon végezzük a drónjaink segítségével. Továbbá a mobil távközlés területén végzünk átlátásvizsgálatot (Line of Sight). Ahol nagyfokú biztonság és minőség az elvárás, ott mi szállítjuk Önnek a leghatékonyabb légifotózási megoldásokat.

Bázisállomás modellezés

Szakképzett teamünk és professzionális hardwereink segítségével nagy pontosságú, háromdimenziós, digitális modellt készítünk a mobiltávközlési bázisállomásokról. A MatritelUAVSurvey mind saját drónnal, mind pedig az ügyfél által készített felvételek feldolgozásával készít pontfelhőket és masheket. A modellek AutoCAD-be, ArchiCAD-be vagy Revitbe egyaránt importálhatók.

Felmérés és távérzékelés

Mezőgazdasági és  bányászati célú felhasználásra ajánljuk felméréseinket, melyekhez széles választékban állnak rendelkezésünkre szenzorok és különböző HW és SW platformok. 

Képzés

A drónok lassan mindennapjaink részévé válnak, viszont még csak kevesen használják őket professzionális mérési céllal. Az UAV-s felmérés képzésünkben bemutatjuk a repülés és felmérés jogi szabályait, valamint megismerkedünk a térképészeti és fotogrammetriai alapokkal, a pontfelhő-kezeléssel, a 3D modellezéssel és a domborzati vizsgálatok módszertanával.

ESZKÖZEINK

A Multirotor G4 Eagle oktokopter egy igazi ezermester, amely optimális megoldásokat nyújt fotózáshoz, videózáshoz és felmérésekhez. A magas szélstabilitás (10 m/s) kiváló képminőséget eredményez. A nagy teherbírása miatt tükörreflexes kamerával és teleobjektívvel is biztonságosan repül. A Multirotor G4 Eagle megkapta az Austro Control engedélyét is, így szolgáltatásainkat Ausztria területén is a jogszabályokat betartva vállaljuk.

Bevetéseink során professzionális, tükörreflexes kamerákkal dolgozunk, melyekhez széles objektívválaszték áll rendelkezésünkre. Nagy felbontású kameráinkkal a távközlési bázisállomások, elektromos távvezetékek tartóoszlopok és a szélerőművek legapróbb sérüléseit és károsodásait is detektálni tudjuk. Továbbá fotogrammetriai méréseinknél nagypontosságú sűrűpontfelhőt tudunk előállítani.

SOFTWARE-EK, AMIKET HASZNÁLUNK

Pix4D

A Pix4D olyan szoftvertermékcsomag, amely fotogrammetriai és számítógépes látás algoritmusokat alkalmaz, hogy mind az RGB, mind a multispektrális képeket 3D térképekké és modellekké alakítsa

PhotoScan

Önálló szoftvertermék, amely digitális képek fotogrammetriai feldolgozását végzi, és 3D-s térbeli adatokat generál GIS alkalmazásokhoz, kulturális örökség dokumentációjához és vizuális effektek előállításához, valamint különböző méretű tárgyak közvetett méréséhez.
 

CloudCompare

3D pontfelhő feldolgozó szoftver, amely háromszög alakú hálószemeket és kalibrált képeket is képes kezelni.

A CloudCompare alapvető eszközei a 3D pontfelhők és a háromszögek hálóinak kézi szerkesztéséhez és megjelenítéséhez. Különböző fejlett feldolgozási algoritmusokat is kínál.

Revit

Az Autodesk Revit egy olyan szoftver, amely az építőipar összes szakágát kiszolgálja és az épületinformáció-modellezésnek (BIM-nek) köszönhetően a tervezési és a szakági együttműködést megkönnyíti, felgyorsítja.

KIEMELT ÜGYFELEINK

RÓLUNK

A MatritelUAVSurvey egy UAV-s (drón) távérzékeléssel foglalkozó vállalat, mely légi felméréseket és fotogrammetriai méréseket végez a mobil távközlés és az építőipar területén.

©2017 by Matritel UAV Survey

KAPCSOLAT

Tel: +36706364369

Email: info@matritel.eu

Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 48.

  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon